Nadat we de vereniging opgericht hebben zijn we dan ook flink aan de slag gegaan. John heeft hard gewerkt om deze website te ontwerpen en te bouwen, het huishoudelijk reglement op te stellen, een nieuwe flyer te ontwerpen, een bankrekening bij de Rabobank te openen en daarvoor vergaderen we voorlopig elke week op maandagavond bij mij thuis, wat heel gezellig is en soms ook laat wordt. Jill maakt de agenda, notuleert, houdt bij wat we allemaal gedaan hebben en nog moeten gaan doen en levert regelmatig nieuwe input met allerlei sites waarop we weer leuke of interessante aanvullingen voor het park kunnen vinden of partijen die ons kunnen helpen. We zijn begonnen met het opstellen van een aantal werkgroepen of commissies om die straks te bemannen met alle leden die hun aandeel in de door hun gekozen groep gaan leveren. Voor de administratie meldde John ons dat De Jongh Accountants bereid is de jaarlijkse boekhouding met jaarverslag kosteloos voor ons te doen. Via de KNHM heb ik Albert van Rosmalen gevraagd om binnen zijn netwerk iemand te zoeken die een bodemonderzoek kan doen van het veel te natte grasveld in het Koningspark. Hij heeft daar ondertussen iemand van Arcadis voor gevonden die dit ook kosteloos voor ons wil doen en dan ook nog een mogelijke oplossing voor dat probleem kan aangeven. Er is een gesprek met Jos van Hamont geweest met mij en Piet over de keuze van de bomen die gerooid zouden kunnen worden aan de kant van de Koningstraat, die dan vervangen zullen worden door inheemse bomen om meer diversiteit te krijgen in het park. Ook zal een gedeelte van de haag met Laurierkers tot op ruim een meter verwijderd worden om plaats te maken voor een houtwal met een ruim aantal inheemse bomen en struiken die naast bloesen voor de insecten later ook allerlei vruchten voor de vogels zullen dragen met daarvoor een border met vaste planten, zodat we meer kleur in het park krijgen. Jos heeft al afspraken gemaakt met een aannemer over het uitbaggeren van de vijver en zo gauw het nieuwe flora- en faunaonderzoek is ingeleverd, omdat het oude verlopen bleek te zijn, hopen ze medio november aan het baggeren te kunnen beginnen. Dit zal gebeuren door een boot in het water de sliblaag naar de oever te laten duwen om dan door een kraan uitgebaggerd te worden, zodat de vissen veilig kunnen ontsnappen. De beschoeing van de oevers zal dan ook verwijderd worden en er zullen natuurlijke oevers aangelegd worden, waarin later allerlei wilde oeverplanten een plaats zullen krijgen.

Met Ellie ben ik naar een fruitteler van bijna 100 oude appelrassen in Rijsbergen geweest waar we mogelijk later een keuze uit gaan maken om in de boomgaard te plaatsen.

Samen met Jill en Rinus ben ik naar Piet Smekens, een kleinfruitteler in Giersbergen bij Drunen geweest, waar we een volgroeide houtwal, een bijenhotel, een wilgenvlechthek en ook nog een mooie rondleiding over zijn ecologisch beheerde terrein en omliggende bosgebied kregen met zelfs een grote dassenburcht en een dode boom met twee spechtenholen erin, waarin nu een bijennest en een hoornaarnest zitten.

We wilden ons aanmelden voor een congres in Arnhem over het inrichten van de openbare ruimte op een duurzame manier van greenlabel.nl, maar toen aan het eind van het inschrijfformulier bleek dat we per persoon liefst 300 euro moesten overmaken hebben we dat dus maar niet gedaan. Zo bleek ook een idee van Jill om misschien drijvende eendenkorven op het water te plaatsen niet haalbaar, omdat daar allerlei regels en een speciaal soort kooikereenden voor nodig zijn.

Ook hebben we al een offerte gekregen voor het plaatsen van een ooievaarsnest met een faunahotel, waar we nog sponsors voor moeten gaan zoeken. Wie weet het nog, dat we die vroeger aan de andere kant van de Wilhelminalaan hadden en waar ook vaak ooievaars op genesteld hebben? Dat zou toch prachtig zijn als we die weer terug krijgen, nu er weer 600 paartjes in Nederland broeden.

Ook zijn we bezig met een stappenplan dat naar de gemeente kan om te kunnen beginnen met het aanleggen van het hondenlosloopgebied, dat we als eerste willen gaan aanpakken met daarna de vervolgstappen die we willen ondernemen. .

Ook zijn we bezig om de basisscholen te benaderen dat er in een of andere vorm deel genomen kan worden aan de Brabantse Dorpenderby om geld in te zamelen door op een sportieve manier de leefbaarheid in de gemeente te bevorderen voor jong en oud.

En dan op 26 oktober onze kraam op de marktdag in de Kloosterhoeve, waar we ons project kunnnen uitleggen aan iedereen die vragen heeft en mogelijk weer wat nieuwe leden of sponsors er bij krijgen. John heeft een mooi spandoek met het logo en wat tekst laten maken en we proberen de kraam leuk aan te kleden. Jill heeft een kist appels geregeld om uit te delen aan de bezoekers en we hebben een aantal leuke prijzen die je met de loterij via het rad van fortuin kan winnen ingebracht.