Zaterdag 5 november is het weer landelijke natuurwerkdag. Ook in het Koningspark in Raamsdonksveer gaan we lekker aan de slag om het opgeknapte park winterklaar te maken.

Wat gaan we doen?
Aan de kant van de tennisvelden/sporthal willen we de opgekomen zaailingen van elzen, esdoorns en vlierstruiken verwijderen. Ook mag een deel van de braamstruiken eruit gehaald worden. Verder is het ruimen van zwerfafval altijd een punt van aandacht. Een deel van het snoeiafval zullen we laten liggen zodat kleine zoogdieren en insecten een plek hebben om te overwinteren. Het bootcampterrein zal ook flink schoongemaakt worden, zodat doorgewinterde sporters ook de komende maanden in het park terecht kunnen.

Vrijwilligers gezocht
Om dit werk uit te voeren hebben we wel hulp nodig. Want zonder vrijwilligers kunnen we het park niet zo mooi maken als we willen. We zijn dus op zoek naar enthousiaste mensen die graag buiten bezig zijn en de handen uit de mouwen willen steken. Verstand van planten hoef je niet te hebben, want we gaan aan de slag onder leiding van een paar mannen met echt groene vingers.

Aan de slag of kennismaken
Lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij de ontwikkelingen en onderhoud van het Koningspark? En ben je graag buiten bezig? Kom dan op 5 november naar het Koningspark in Raamsdonksveer. We starten om 10.00 uur en rond 16.00 uur willen we afronden met een drankje bij sporthal Parkzicht. De eerste consumptie betaalt de Stichting, de rest is voor eigen rekening. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Je kan uiteraard ook alleen ’s ochtends of ’s middags komen. Aanmelden kan via de website https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/koningspark , door een mail te sturen naar bestuur@hetkoningspark.nl of te bellen met John Gaasbeek, 06-51622255. Ook voor meer informatie over de natuurwerkdag of het Koningspark kan je hier terecht.